7 savjeta vezanih za najam alata

Jeste znali da najmom alata možete uštedjeti i do 50% vremena i novca?
U ovom članku ćemo proći kroz nekoliko savjeta vezanih za najam alata koji će Vam uštedjeti i vrijeme i novac.

1. Proučite koji Vam alati zaista trebaju

Iznajmiti kvalitetan alat ne znači ujedno i uspješno dovršen projekt. Potrebno je voditi računa koji alat najbolje odgovara potrebnom zadatku. Uzmimo samo za primjer rezanje drva.

Kao što vidite, izbor odgovarajućeg alata ili više njih ovisi o samoj prirodi posla. Ako niste sigurni u odabir alata kontaktirajte nas i pomoći ćemo Vam!

2. Planirajte najam preko vikenda

Radiona SKATT omogućuje svojim korisnicima da za cijenu 2 dana koriste alate 3 dana! To je odlična opcija za maksimalno iskoristiti alate u najmu preko vikenda ili za vrijeme slobodnih dana. 

3. Pogledajte video uputstva za rad

Radiona SKATT uz svaki iznajmljeni alat daje i uputstva za rad, ali ipak preporučujemo pogledati video upute gdje će svatko puno brže i kvalitetnije vidjeti kako pravilno koristiti alat. Pravilno korištenje alata je iznimno bitno kako bi zaštitili sebe i ostale, skratili krivulju učenja i ne oštetili si materijale za rad. 

 

4. Pripremite radno okruženje

Na svakom projektu se najviše vremena isplati uložiti u dobru pripremu. Svima su nam dobro poznate nepredviđene okolnosti koje često oduže samu dinamiku poslova. Dobrom pripremom ćemo osigurati da radove izvršimo na vrijeme i samim time uštedimo na trajanju najma. Što je sve potrebno pripremiti: popis potrebnih alata, popis i nabavu potrebnih materijala te plan rada s procjenom možemo li sami ili nam treba pomoć i u kojim fazama.

5. Potražite ili unajmite pomoć

Ovo je jako bitan korak koji svi često zanemarujemo. Razni su razlozi: ne želimo opterećivati ostale, ne možemo naći slobodnu osobu ili nemamo odgovarajuću osobu za pomoć. Najčešće to završava tako da preuzmemo na sebe sav posao riskirajući ozljede, oštećenja, premorenost i značajno manju efikasnost. Uvijek potražite pomoć te po potrebi angažirajte honorarno osobu. Rad će biti efikasniji i brži, smanjit ćemo mogućnost ozljeda i ostat će nam više energije za daljnje projekte.

6. Proučite ponudu alata

Razne tvrtke imaju specifične alate ili uvjete najma alata. Dobro proučite uvjete kao i dostupnost prije samog najma. Bauhausova usluga alata je popularna, ali ljudi se često iznenade kad saznaju da je potrebno do 2000 kn pologa te da su alati uvelike istrošeni. Neke druge tvrtke iznajmljuju isključivo pravnim osobama. Mi smo nastojali stvoriti što jednostavniju ponudu alata bez skrivenih obveza za svakog uradi sam majstora.

7. Pošaljite upit!

Ako vam nešto nije jasno vezano uz najam alata, pošaljite upit putem maila, obrasca ili Whatsappa. Mi ćemo Vam odgovoriti.