Dolazak djeteta - vrijeme je za detaljno čišćenje

Tijekom priprema stana za dolazak djeteta, nije važno samo kupiti dovoljno igračaka ili okrenuti krevetić u savršenu feng shui poziciju. Radost dolaska djeteta pokvarit će jedino najgori neprijatelji - bakterije i prljavština. Svakako je poželjno izbjegavati teška i jaka sredstva za pranje, pa vam donosimo najbolje savjete kako na potpuno siguran, ali 100% učinkovit način očistiti kuću prije dolaska prinove! 

  1. Koristite parni čistač

 

Parni čistač je idealan za čišćenje svih ravnih i sjajnih površina u kućanstvu. Osim toga, ne treba upotrebljavati nikakva kemijska sredstva jer para ubija više od 99% bakterija na svim tvrdim površinama. Prednost parnog čistača je što otapa mrlja i nije ih potrebno ribati ili koristiti agresivna sredstva za njihovo čišćenje. Parni čistač može se iskoristiti za pranje: 

  • Dnevne sobe, pogotovo poda podnim nastavkom i to prije dolaska djeteta kući te opetovano, barem jednom mjesečno, nakon dolaska 
  • Kuhinjskih površina i podova u kojima će stajati stvari za dijete, kao što su bočice za hranjenje ili pribor za izdajanje
  • Kompletnu kupaonicu, pogotovo kadu za kupanje djeteta kao i pribor s kojim ćete ga presvlačiti
  • Krevetić u kojem će dijete spavati prije stavljanja madraca te pod u sobi ispod krevetića i prostora za prematanje

Naši savjeti 

Parni čistač preporučujemo koristiti neposredno prije dolaska djeteta, ali ako imate pomoć za održavanje kuće, to može biti i nakon dolaska iz rodilišta. Čišćenje parnim čistačem je još učinkovitije ako poslušate naše savjete! 

  1. Za čišćenje koristite demineraliziranu ili destiliranu vodu. 
  2. Parni čistač idealan je za čišćenje kamenca, pa ga posebno preporučamo u kupaonici kao zamjenu za agresivna kemijska sredtsva. Omekšava i otapa kamenac te je nakon tretiranja potrebno obrisati suhom krpicom. 
  3. Masne ili tvrdokorne mrlje potrebno je otopiti parom, pa zatim iskoristiti abrazivnu spužvicu da u potpunosti uklonite flekove 

 

  1. Dubinski očistite tekstilne površine 

 

Dijete će puno vremena provoditi na tekstilnim površinama, što uključuje krevetić, podlogu za igranje, vaš krevet, ali i trosjed ili dvosjed. Kako opcija nije kupiti sve novo donosimo jednostavnije rješenje - kemijsko čišćenje tepiha ili trosjeda! S našim Karcher Puzzi ekstrakcijskim strojem za dubinsko čišćenje priprema za dolazak djeteta nikad nije bila lakša! S njim bez problema možete očistiti: 

  • Tepihe u svim prostorijama - ne zaboravite da će dijete uskoro puzati po njima! 
  • Madrace na svim krevetima - iako je dječji krevetić nov za prvo dijete, trebate imati na umu da prođu puno transporta do konačnog odredišta. Zato je poželjno barem osvježiti sve madrace kako grinje i slojevi prašine ne bi uzrokovali osip! 
  • Automobilska sjedala i sjedalicu - vjerujem da ćete se začuditi koliko prljavštine možete izvaditi dubinskim pranjem automobilskih sjedala, pa i dječje autosjedalice… Zamislite koliko je onda to štetno za vaše dijete? 
  • Namještaj za sjedenje - iako dijete neće barem prvih godinu dana samostalno sjediti, sigurno ćete ga poleći kraj sebe na naslonjaču ili dvosjedu… A tko bi htio položiti na mjesto gdje je sjedilo na desetke ljudi prije? Ne brinite, rješenje je jednostavno - potrebno ga je samo dubinski oprati!
  • Dječje površine za igranje i vrtiće - iako ih ne upotrebljavamo mi, prašina ne štedi dječje površine za igranje, pa nije naodmet osvježiti ih
  • Dječja kolica - moguće je izvaditi sve tekstilne dijelove dječjih kolica i dubinski ih očistiti. Dodatan savjet: plastični i gumeni dijelovi mogu se u potpunosti očistiti parnim čistačem! 

Naši savjeti 

Dubinsko čišćenje ekstrakcijskim strojem preporučamo barem dva tjedna prije dolaska djeteta, kako bi se tkanina osušila i bila spremna za korištenje. Iako se inače koriste sredstva za čišćenje, to se može izbjeći na nekoliko načina!

  1. Ako na tekstilu postoje jake mrlje, mogu se na njih direktno nanijeti sredstva za čišćenje da ih otpuste. Kasnije je potrebno napraviti ciklus čišćenja čistom vodom! 
  2. Ako smatrate da je površina prilično prljava i treba čišćenje sredstvima, moguće je obaviti ciklus sa deterdžentom. Kasnije se povšina može dodatno oprati čistom vodom kao bi se izvukli eventualni ostaci! 

Djeca mogu biti veliki trošak, ali neki roditelji ipak zdvoje trebaju li uzimati opremu od prijatelja? Je li korištena oprema dobra za dijete? Uz parni i dubinski Karcher čistač moguće je očistiti baš sve dijelove od grinja i bakterija - tekstilne površine, plastične ili gumene dijelove! 

A kako u tome može pomoći SKATT? 

SKATT ti može pomoći da sve detaljno očistiš, a ne potrošiš bogatstvo! Nudimo ti najam Karcher Puzzi ekstrakcijskog uređaja i Karcher parnog čistača po najpovoljnijim cijenama! 

Ponudu provjerite ovdje: najamalata.hr