Karcher Puzzi - sve na jednom mjestu!

Uređaj za ekstrakcijsko raspršivanje samo je još jedan naziv za uređaj za dubinsko čišćenje. Tepisi, kutne garniture i tekstilni namještaj te automobilska sjedala površine su koje se lako prljaju, ali teško čiste. Usluga profesionalnog čišćenja nerijetko je skupa i traje dugo, a samo čišćenje je toliko jednostavno da ga svatko može napraviti u svoje slobodno vrijeme. 

Da olakšamo muke gledanja u mrlje na tekstilnim površinama, predstavljamo Karcher Puzzi 10/1 PLUS. Ovaj uređaj idealan je za pranje kod kuće i u stanu i to različitih površina: 

  • Tepiha 
  • Sjedećeg tapeciranog namještaja 
  • Madraca 
  • Automobilskih sjedala 
Načini korištenja Karcher Puzzi

Spremnik za mješavinu vode i sredstva ima kapacitet 10 litara, dok spremnik prljave vode podnosi do 9 litara i lako se vadi, što olakšava pražnjenje. Usisna cijev je fleskibilna, a stroj bez vode iznosi samo 10 kg, pa je iznimno lagan za rukovanje. Ručkica za namještanje dodatka i kabela pomaže u jednostavnijem prenošenju.

Korištenje je veoma jednostavno, ali idemo ispočetka. 

Prvo, u spremnik čiste vode, crne boje, potrebno je umiješati deterdžent i čistu vodu. Važno je da se deterdžent u potpunosti otopi. Savjet, ne koristi sredstva koja stvaraju pjenu jer mogu zagušiti motor. Uređaj je tada spreman za rad i potrebno je odrediti koji će se nastavak koristiti. 

Originalno uz njega dolazi podni i ručni nastavak. Iako je podni nastavak namijenjen pranju tepiha, preporučujemo da za deblje tj. gušće tepihe koristiš ručni nastavak. Ručni je nastavak idealan za madrace, automobilska sjedala i kutne garniture ili fotelje. 

Karcher Puzzi Nastavci

Moguće ga je iskoristiti za nekoliko različitih funkcija. Za osvježavanje tekstilnih površina i pranje automobilskih sjedala preporučujemo istovremeno špricanje i usisavanje vode. Naime, automobilske sjedalice upijaju puno vode i ako se prvo našpricaju, a zatim usišu proces sušenja je dugotrajan. Ipak, poželjno je auto ostaviti na sušenju minimalno 12 sati dok ne ispari sva vlaga. 


Prije čišćenja tepiha obavezno ga je usisati jer preostale nečistoće otežavaju rad i mogu smanjiti usisnu snagu. Za manje prljavštine je dovoljno prvo našpricati otopinu te ju odmah potom usisati. Za tvrdokorne mrlje savjetujemo ostaviti otopinu da djeluje 10 minuta. Ipak, poželjno je prije usisavanja izribati područje mrlje četkom za bolje rezultate. Uvijek je moguće ponoviti ciklus za bolji učinak.

Karcher Puzzi idealan je za nekoliko površina, ali kako ćeš rijetko dubinski čistiti tekstilne površine, puno bolja ideja je iznajmiti nego kupiti. 

Klikni za najam: PUZZI 10/1