Najam parnog čistača - kako i zašto?

Parni čistač (nekad brkan s visokotlačnim čistačem) je jedan od najkvalitetnijih strojeva za čišćenje stana, kuće te čak i pojedinih vrtnih elemenata. Nije ga potrebno kupovati već se može i iznajmiti povremeno upravo kroz našu uslugu najma alata

U nastavku pogledajte video o nekim mogućim primjenama dok za sve detalje pročitajte tekst ispod videa. 

Najam parnog čistača: pogledaj ovdje

Izvor energije:
Sam čistač je električni te je potrebno imati utičnicu u relativnoj blizini. Duljina električnog kabela je 4 metra dok sama parna cijev je duga 2 metra što čini njegov teoretski maksimalni doseg od utičnice 6 metara. Ta udaljenost pokriva potrebe većine stanova i kuća.

Voda za parni čistač:
U Karcher Easy Fix 4 uputstvima preporučeno je raditi mješavinu 50:50 destilirane vode i vode iz slavine. Prilikom najma čistača uvijek dostavljamo već pripremljenu bocu od 7 litara što se pokazalo da je većini korisnika dovoljno. Ako se potroši svih sedam litara slobodno se može nastaviti koristiti vodu iz slavine.

Kako pripremiti parni čistač:
Nakon što se spremnik napuni vodom i parni čistač uključi u struju pritisne se tipka za paljenje. Parnom čistaču je potrebno potom do tri minute da zagrije vodu. Dok se voda zagrijava zeleno svjetlo treperi, kad je voda zagrijana zeleno svjetlo kontinuirano svijetli. Velika prednost profesionalnog čistača poput Easy Fix 4 je što ima dva spremnika, za hladnu i toplu vodu. Dva spremnika omogućuju da ne dolazi do velikih prekida u radu i dugog čekanja da se ohladi spremnik s toplom vodom koji je pod tlakom (opasno kao i kod automobila). Ovaj model ima topli spremnik uvijek zatvoren, a hladni uvijek otvoren i voda se samo nadolijeva u hladni spremnik dok topli spremnik povlači tu vodu automatski i sigurno.

Kako čistiti sa parnim čistačem:
Parni čistač izbacuje mlaz vodene pare visoke temperature i srednjeg pritiska na 3.5 bara. Sama vodena para omekša ili rastopi neželjenu prljavštinu i naslagu ali je potom takvu potrebno ukloniti. Na kupaonskim površinama najbolje je takvu otopljenju prljavštinu ukloniti mlazom vode ili na vanjskim površinama još bolje visokotlačnim peračem. Na unutarnjim površinama gdje ne postoji odvod vode takva prljavština se uklanja krpom. Parni čistač dolazi s nastavcima gdje se jednostavno postavljaju originalne krpe koje kupe prljavštinu te su perive u mašini za robu na 60 stupnjeva. Ako se želi nastaviti raditi dok se krpe peru može se ukloniti i s običnim kućnim krpama.

Upozorenja:
Unajmiti strojeve i alate znači i raditi s novom tehnologijom s kojom treba naučiti rukovati. Pročitajte upute i upozorenja, pogledajte pokazne video isječke i pročitajte dodatne upute na internetu. 
Parni čistač je stroj koji ispušta mlaz vodene pare pod pritiskom i visokom temperaturom. Ni u kojem slučaju se mlaz ne smije usmjeriti prema drugoj osobi ili drugom živom biću.
Naročita pozornost se mora voditi na zaštiti ruku koje su blizu mlaznice i očiju. Preporuka je nositi zaštitne gumene rukavice za čišćenje kao i zaštitne prozirne naočale. U slučaju usmjeravanja mlaza na kožu opečeno područje odmah postaviti pod mlaz hladne vode na par minuta. Ako je jača opeklina te se crvenilo ili oštećenje kože ne smanjuje obratiti se liječniku. 
Paziti na zaobljene površine ili uglove gdje prilikom usmjeravanja vodene pare postoji mogućnost povrata iste u smjeru očiju.
Prilikom paralelnog korištenja sredstva paziti da se sredstvo mlazom vodene pare ne prenese na drugu, neželjenu površinu, prenese na kožu ili inhalira kroz samu vodenu paru. 
Prilikom čišćenja pljesni na kupaonskim površinama potrebno je raditi višestruke brze prolaze. Sporim prolazima i dugim zadržavanjem toplog mlaza na istom mjestu može oštetiti silikon, a samim time i njegovu brtvenu funkciju.

ŠTO ČISTITI:

Vrt: roštilj, vanjske stolce i stolove, terase i podne drvene obloge, 
Kuhinja: pločice, backsplash površine, podove, pećnice, grijače ploče ili plinske površine. 
Kupaona: umivaonik, tuš kabina, pločice, naslage kamenca i sapuna, wc školjka, 
Ostatak kuće: podove drvene ili keramičke, radijatore, dezinfekcija i čišćenje klimi i odvlaživača, boju s podova nakon bojanja zidova, prozori, 
Zašto čistiti s parnim čistačem:
Puno je razloga zašto je brže i kvalitetnije čistiti s parnim. Najbitnije je znati da je ovo prirodan i bezopasan način dezinfekcije kuće za sebe, svoju obitelj i malu djecu. Ne nanose se opasne kemikalije koje naknadno ostaju prisutne na površinama gdje se mala djeca igraju i borave. 
Preporuke:
Prvo usišite i operite podove te potom krenite s čišćenjem s parnim čistačem. Na taj način ostaju samo najteže mrlje za otopiti i brisati te nećete odmah napuniti krpu sa običnom prljavštinom koja je mogla biti jednostavnije uklonjena.
Koristite sredstva ali umjereno. Najbolji rezultati se pokažu kad se prethodno površine tretiraju željenim sredstvom te potom očisti parnim mlazom. Tako štedite vrijeme i olakšate posao jer iako je čistač izniman stroj, nije čudotvoran.

FOTOGRAFIJE KORISNIKA:


Phone
WhatsApp