Valjci za travu - razlike?

Jedan od najčešćih vrtnih alata u najmu je upravo valjak za travu

Podatak ne čudi obzirom da je to alat koji je rijetko potreban, a ne postoji način da ga se "složi" te tijekom cijele godine zauzima znatan prostor i u ovako već pretrpanim garažama.

Još jedna bitna stavka je što valjci se najčešće pune vodom te iako se isprazne u njima uvijek ostaje dovoljno vlage da tijelo valjka ruzinavi. Većina proizvođača daje garanciju na valjak, ali valjci obično ne potraju puno dulje od same garancije. 

U SKATT najmu alata smo opremljeni s više valjaka no samo su dva modela. 

Prije nego krenemo na sam valjak prođimo kroz osnove.
Čemu služi valjak za travu?

Nakon sijanja sjemena ili dosijavanja površina se prelazi valjkom kako bi se sjeme prekrilo zemljom i osigurali veći postotak klijavosti. 

Drugi najčešći razlog uporabe valjka je kada se postavlja trava u rolama kako bi se samo dno role travnjaka bolje sjedinilo s pripremljenom podlogom.

Rijetko ali ponekad korisnici unajme valjak za travu kako bi prešli travnjak i nakon gnojidbe ili košnje.

Dva modela valjka koje nudimo za najam su: 

Einhell GC-GR 57 (crveni)
Širina: 57 cm 
Težina valjka: 10.5 kg
Zapremina: 46 litara
Ukupna težina: 56.5 kg

Alko GW 50 (crni)
Širina: 50 cm
Težina valjka: 13 kg
Zapremina: 60 litara
Ukupna težina: 73 kg

Einhell je odličan za polaganje sjemena, dosijavanja ili manje zahtjevnim podlogama jer je lakši i širi što omogućuje brži rad s manje naprezanja

Alko model je nešto kvalitetnije rješenje prilikom polaganje trave u rolama jel manjom širinom i većom težinom stvara veći pritisak po nagaznoj površini te samim time bolje sjedinjavanje travnjaka. 

Oba valjka se mogu puniti vodom ili pijeskom. Valjci se pune pijeskom kako bi se stvorila veća težina no s valjcima u najmu to je manje isplativo rješenje. 

Za najam klikni ovdje: Valjak za travu

najam valjka za valjanje trave najam valjka za sadnju trave

 

Phone
WhatsApp