Vibro ploča ili žaba - do savršene staze u trenu!

Već znate da imamo vibronabijač ili skakavca, ali smo odlučili proširiti naše životinjsko carstvo i upoznati vas s vibropločom ili - žabom! 

Znamo da je jesen vrijeme radova i uređivanja okućnice ili pripreme terena za radove, pa je najam vibroploče sada idealno rješenje! 

Vibroploča radi na principu uzastopnih udaraca u tlo čiji je efekt poravnanje tla. U pravilu, koristi se za veće površine koje je potrebno izravnati za daljnje radove, a pogodna je za šljunak, pijesak, zemlju ili čak gotovih betonskih površina. Postavljanje betonskih ploča za uređenje staze nikada nije bilo lakše jer i njih možete poravnati u samo par koraka! 


Rad s vibro pločom 

Vibroploča je težak građevinski alat koji je potrebno koristiti u kontroliranim uvjetima. Prvenstveno je važno ukloniti sve što bi moglo oštetiti samu ploču ili što bi ona mogla oštetiti. Također, koristi se na suhim i tvrdim podlogama, pa je važno znati da je podloga koju želimo izravnati pogodna za daljnje radove. 

Vibroploča Herkules koristi četverotaktni benzinski motor koji, proizvodeći snažne vibracije, nabija cijelu površinu ploče na tlo. Djelotvorna je do 30 cm dubine, što je odlično za veoma teška il neobrađena područja. 

Tijekom rada potrebno je koristiti zaštitne naočale koje sprječavaju prskanje materijala u oči te rukavice za zaštitu ruku. Osim toga, preporučljivo je imati radne cipele s tvrdim potplatima i radno odijelo. Također, preporučaju se slušalice koje sprječavaju buku. 

Prije rada  provjeri nalaze li se svi dijelovi na mjestu te jesu li vijci dovoljno zategnuti. Stalne vibracije mogu uzrokovati slabljenje vijaka, što tijekom rada može dovesti do ozbiljnijih poteškoća. Ploču je zatim potrebno postaviti na željeno mjesto i uključiti da radi te ravnomjerno pomicati po površini. Herkules ploča bez problema izravna i duljinu od 25 metara po minuti. 


Za što se koristi vibroploča? 

Prvenstveno, vibroploča koristi se za nabijanje terena od šute ili pijeska koji će se koristiti za daljnji rad ili kao uređivanje okoliša. Za teže se radove koristi čelična ploča koja je izdržljivija na udarce, ali i ima veću snagu i mogućnost usitnjavanja materijala. 

Ako želiš izravnati betonske ploče koje su postavljene na stazi ili okućnici, potrebno je koristiti gumenu ploču. Osim što štiti materijal od udaraca i oštećenja, ravnomjerno prenosi energiju i utabava površinu. Obje ploče dolaze u kompletu, a potrebno je izabrati pravu za željeni tip terena. 


Zašto unajmiti vibro ploču? 

Veliki radovi u kojima je potrebno urediti teren ili okućnicu iznimno su rijetki, pa je najam vibroploče dobro rješenje iz više razloga. Prvo, radi se o skupom građevinskom alatu koji je velika investicija za samo jedan posao ili čak ako se traži usluga profesionalnih građevinara. Drugo, ovaj alat zauzima puno prostora i poželjno je da će se i kasnije koristiti. Treće, kao i drugi benzinski strojevi, iziskuje redoviti servis i zamjenu dijelova koji mogu stajati kao cijena samog stroja. 


SKATT ti nudi najpovoljniji najam na tržištu! 

  • 100€ predujam
  • Osobno preuzimanje stroja 
  • Fleksibilno vrijeme najma i akcije 

Provjeri još danas: Najam vibro ploča