Najčešća pitanja

LOKACIJA I UVJETI NAJMA

Gdje se nalazite? 

Adresa poslovnice je Kolarova 15, Zagreb: http://bit.ly/poslovnicaparking 

Koji je postupak najma alata? 

Alat je prije najma potrebno rezervirati ili provjeriti njegovu dostupnost. Za rezervaciju je na Whatsapp ili mail potrebno poslati svoje ime i prezime, koji je željeni alat ili stroj i u kojem periodu ga želiš iznajmiti. Prilikom najma potrebno je ostaviti polog. 

Koja je svrha pologa? 

Polog se ostavlja prilikom preuzimanja alata u visini određenoj za svaki alat. Svrha pologa je osiguranje u slučaju mehaničkog oštećenja ili izgubljenog dijela alata ili stroja. Nakon vraćanja i pregleda alata, ako je sve u redu, polog se u cijelosti vraća. 

Koliki je iznos pologa? 

Iako imamo najbolje uvjete najma na tržištu, polog je određen prema ukupnoj vrijednosti alata. Sukladno tome, za alat u vrijednosti do 400 € potrebno je ostaviti 50 € pologa. Za alate do 800 € vrijednosti polog je 100 €. 

Što s mojim pologom ako alat prestane raditi? 

U slučaju kvara na alatu, potrebno je odmah prijaviti da dobiješ drugi. Također, polog se ne uzima do krajnjeg povratka. Situacije u kojima polog ostaje: 

- ako nedostaje dio i potrebno ga je vratiti, tada se dobiva po povratku 

- ako je na alatu utvrđen mehaničko oštećenje i nije vraćen u istom stanju 

Mogu li alat preuzeti osobno? 

Alat je moguće preuzeti osobno na adresi poslovnice. 

Može li se alat dostaviti? 

Moguće je dostaviti alat na adresu, ali se u tom slučaju dostava i prikup alata posebno naplaćuju. Cijena dostave za I. zonu Zagreba iznosi 9 €, za II. zonu Zagreba 19 €, dok je za područje Zagrebačke županije 24 €. Područja možeš vidjeti na karti. Prikupna cijena u istoj je visini dostavne.

Koje je radno vrijeme poslovnice? 

Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do subote od 8 do 18 sati,  nedjeljom po dogovoru. Međutim, prije dolaska je poželjno nazvati i provjeriti. 

Koliko dugo traje najam tijekom jednog dana? 

Alat se iznajmljuje na minimalno 24 sata, što znači da ga je potrebno vratiti sutradan u isto vrijeme. Ako se vrati ranije ili isti dan kada je posuđen, naplaćuje se cijena najma jednog dana. 

Što ako zakasnim s povratom alata sat vremena?

Nema veze ako zakasniš s povratkom alata sat ilii dva, toleriramo kašnjenja jer znamo da je uređivanje stresan posao. Međutim, povratak drugog datuma se računa kao dodatan dan najma. 

Što ako nenajavljeno produžim dan najma?

U tom slučaju se računa dupla cijena redovnog dana najma.

Računa li se i nedjelja? 

Da, nedjelja se računa jer smo tada omogućili vrijeme za povratak alata. Osim toga, uvijek se možemo čuti i dogovoriti oko svega! 

Ako alat uzmem na tri dana, kada ga trebam vratiti? 

Ako alat posudiš u ponedjeljak u 16 sati, potrebno ga je vratiti u četvrtak u istom razdoblju. 

Postoje li dodatne stavke vezane za najam?

Usisavače je potrebno vratiti nazad očišćene što podrazumijeva bez pune vrećice i/ili sa otrešenim filterom. U slučaju da se vrati nazad prljav usisavač naplaćuje se dodatni dan pošto taj usisavač ne može ići odmah dalje u najam.

Na koje uvjete najma alata pristajem prilikom potpisa ugovora?

Na poveznici možete pročitati službene Uvjete najma Radione SKATT - nova verzija vrijedi od 01.01.2022.

INFORMACIJE O ALATIMA 

Mogu li odmah rezervirati alat? 

Ako je slobodan, naravno! Za rezervaciju je dovoljno poslati ime, prezime, potreban alat i potreban datum preuzimanja na WhatsApp ili putem SMSa.

Koliko dugo mogu iznajmiti jedan alat? 

Alat se može iznajmiti prema dogovoru. Najmanji vremenski rok najma je 24 sata. Iznajmljuje li se duže od 30 dana, potrebno je platiti nakon što istekne 30 dana i najam se nastavlja obračunavati. 

Koliko alata mogu iznajmiti istovremeno? 

Nema broja alata kojeg možete istovremeno iznajmiti. Ipak, važno je napomenuti da se za svaki alat ili stroj mora dati zaseban polog. To ne vrijedi za alate koji se iznajmljuju u paru ili za akcije. 

Što ako mi alat ili stroj prestane raditi? 

Može se dogoditi da tijekom rada stroj prestane raditi. Provjeri je li dobro ukopčan u izvor struje i koristiš li ga ispravno. Ipak, radi li se o kvaru, potrebno nas je odmah kontaktirati. Ne pokušavaj sam/a popraviti stroj jer svaki ima garanciju i ovlašteni servis. U tom slučaju ćemo odmah ili čim je prije moguće omogućiti zamjenski stroj. 

Trebam li za rad s alatom imati potrošni materijal? 

Neki alati zahtijevaju potrošan materijal za rad, kao što su vrećice za usisavače ili brusne ploče. Ipak, ne moraš ih kupovati u trgovačkom centru jer ih po komadu prodajemo u poslovnicama. 

Što ako nisam siguran/sigurna kako raditi s alatom? 

Za rad s alatom možemo poslati upute, u pisanom obliku ili kao video za određene alate. Osim toga, prilikom najma naši će djelatnici rado pomoći savjetom. 

PLAĆANJE 

Mogu li platiti gotovinom ili karticom? 

Trudimo se u našem radu imati bezgotovinsko plaćanje, pa račun šaljemo mailom ili na Whatsapp. Plaća se mobilnim ili internetskim bankarstvom s 3 dana moguće odgode.