Zašto unajmiti alat? Pročitaj 9 dobrih razloga

Zašto unajmiti alat kad ga se može kupiti ili posuditi? 

U našem poslovanju nudimo i prodaju alata putem skatt.hr webshopa, što je puno jednostavniji poslovni model sa manje brige. Ipak uslugom najma se iznimno ponosimo zbog svih benefita koje pružamo našim kupcima. Krenimo redom...

1. Jeftinije je

Većinu alata kojeg kupimo koristimo svega par puta u životu i neopravdano je ulagati veća financijska sredstva u isti. Pravnim osobama omogućuje bolju kontrolo troškova i novčani tok.

2. Kvalitetnije je

Upravo zbog gore navedene neopravdanosti kupujemo češće jeftiniji alat čija kvaliteta izađe obično na vidjelo po isteku garancije što ispadne puno skuplje

3. Test prije kupovine

Možda i postoji opravdanost za kupnjom određenih alata, ali očekuje se da izdvojimo par stotina ili tisuća kuna za alate koje nismo ni probali samo na temelju fotografija i recenzija. Najmom točnog modela ili vrste alata kojeg želimo kupiti dobit ćemo bolji uvid u ono što nam je bitno kod takvog alata za naše potrebe i ostvariti kupnju koja nas neće razočarati.

Iznajmi Einhell alat na jedan dan od nas i ako ti se svidi kupi novi umanjen za cijenu najma! 

4. Efikasnost

Nekvalitetan ili nenamjenski alat najčešće nas dovodi do kreativnih snalaženja kako odraditi neki posao sa postojećim alatom na što izgubimo puno vremena. Vrijeme koje bi daleko kvalitetnije mogli provesti na druge načine.

5. Briga

Nema brige o garanciji, skladištenju, servisiranju... Svatko ima iskustvo uređaja koji su prestali raditi nakon što je istekla garancija.

6. Skladištenje

U 21. stoljeću moramo si priznati jednu činjenicu. Osim sa svojim sustanarima živimo i sa hrpom stvari. Stvari koje rijetko ili nikad ne koristimo, stvari koje su zastarjele ili dotrajale nakon par godina nekorištenja. Imamo pune ormare i pune sobe stvari za koje plaćamo stanarine, kredite, režije...

7. Čist račun duga ljubav

Kod posudbe alata uvijek se stvari zakompliciraju. Možete posuditi, ali tek preksutra u 19.30 sati ispred ulaza te morate vratiti za dan i pol kod vrtića na drugom kraju grada i to sve popraćeno osjećajem da ćete za tu uslugu vratiti najmanje dvije. Još kad dodamo da osoba prođe kroz svu tu muku za rabljeni komad alata amaterske klase koji će svakog trenutka otkazati i stvoriti dodatne neugodnosti kada ga se vrati neispravnoga.

8. Zadovoljstvo

Zbog kupnje jeftinog alata smanjeno je i zadovoljstvo rada sa istim te kvaliteta konačnog rezultata s kojim smo isto nezadovoljni.

 

9. Ekologija

Veliki razlog je i društvena odgovornost ponajviše ekološka. Neupitno je da nepotrebni konzumerizam veliki izvor svjetskog zagađenja i problema. Eksploatacija sirovina, obrada, transport, proizvodnja dijelova, transport, slaganje proizvoda, transport do distributera, transport do trgovine, transport do kupca... Sve su to procesi koji imaju negativne posljedice na ekologiju najčešće, nažalost nepotrebno. Kupnjom isključivo zaista potrebnih stvari i najmom alata i proizvoda koji su nam potrebni tek povremeno utječemo i na očuvanje okoliša.

Nakon svih navedenih stvari moramo napomenuti da ne tvrdimo kako se svi alati kao i ostali proizvodi isplate unajmiti.

Alati koji se često koriste, alati koji su zgodni za imati nadohvat ruke i trebaju na svega par minuta za neplanske popravke su uvijek vrijedni ulaganja

Jedan kovčeg osnovnih alata koji zauzima malo prostora te jedan kvalitetni aku. odvijač, a za one spretnije i bušilica će riješiti 90% svakog kućanstva.

Za sve ostalo treba razmotriti hoćemo li alat zaista koristiti koliko si zamišljamo ili ga je bolje iznajmljivati.

U svakom slučaju ako nam se alat svidi, uvijek ga se nakon najma može i kupiti.